Adventi, Karácsonyi Hírek

 

A Berettyóújfalui Református Egyházközség, a
iószegi Kis István Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola, és a
Szivárvány Református Óvoda adventi – karácsonyi hírei:

 

 -December 01-én pénteken délután 14,00 órakor adventi játszóház lesz óvodások és iskolások számára a Diószegi Kis István Református Általános Iskola (Kálvin tér 3-4. sz.) ebédlőjében és közösségi termében.

 

-December 03-án, ADVENT I. vasárnapján az Imaházban délelőtt 09,00 órakor, a Templomban 10,00 órakor iskolánk diákjainak szolgálatával, családi Istentisztelet, az Árpád utcai Fényes Ház Idősek Otthonában délután 14,00 órakor, a Kórházban 15,30-kor van Istentisztelet.  Délután 17,00 órakor adventi gyertyagyújtás a Szent István téren, Rákóczi Jenő plébániai kormányzó és a római katolikus gyülekezet szolgálatával. Az első adventi gyertyát meggyújtja Demény Pál, a Berettyóújfalui Római Katolikus Egyházközség volt világi elnöke. Egyben ekkor lesz az új főtéri Betlehem megáldása is, valamint az ünnepi díszkivilágítás felkapcsolása. Közreműködik: Magyari Anna. Ezt követően szeretetvendégség lesz a főtéren (forró tea, sütemény…).

-December 06-án, szerdán délelőtt közösen várják és ünneplik a Mikulást, a Szivárvány Református Óvoda óvodásai és a Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola első osztályosai.

-December 10-én, ADVENT II. vasárnapján az Imaházban délelőtt 09,00 órakor, a Templomban 10,00 órakor, az Árpád utcai Fényes Ház Idősek Otthonában délután 14,00 órakor, a Kórházban 15,30-kor van Istentisztelet. Délután 15,30 órakor a Templomban „Megsúgom a titkot” c. zenés, táncos, verses, hagyományőrző adventi műsor lesz a Rákóczi tagóvoda előadásában, a Diószegi Kis István Református Általános Iskola KACOR citeracsoportja közreműködésével. Délután 17,00 órakor adventi gyertyagyújtás lesz a Szent István téren, gyülekezetünk szolgálatával. A második adventi gyertyát meggyújtja Dr. Oláh Éva, a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászatai Intézet Emeritus Professzora, Berettyóújfalu város díszpolgára. Közreműködik: Pető István. Ezt követően szeretetvendégség lesz a főtéren (forró tea, sütemény…).

-A Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanszaki hangversenyeinek időpontjai: gitár szakon december 11-én hétfőn 16,30 órakor, népzene szakon december 12-én kedden 16,30 órakor, zongora szakon december 13-án szerdán 16,30 órakor, furulya és klarinét szakon december 14-én csütörtökön 16,30 órakor.

-December 15-én, pénteken délután 14,00 órakor karácsonyi műsorral kedveskedik a Szivárvány Református Óvoda és a Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Berettyóparti Nyugdíjasok Egyesületének a Nadányi Zoltán Művelődési Központban.

-December 17-én, ADVENT III. vasárnapján 09,00 órakor az Imaházban a gyermekvárosi gyerekek szolgálnak. A Templomban 10,00 órakor, az Árpád utcai Fényes Ház Idősek Otthonában délután 14,00 órakor, a Kórházban 15,30-kor van Istentisztelet. 17,00 órakor adventi gyertyagyújtás lesz a Szent István téren, a Szivárvány Református Óvoda kórusa szolgálatával. Igét hirdet: Dr. Kovács Krisztián lelkipásztor. Közreműködik a Nádudvari Népi Kézműves Szakközépiskola betlehemes csoportja. Ezt követően szeretetvendégség lesz a főtéren (forró tea, sütemény…).

-December 19-én kedden délután 14,00 órakor a kórház pszichiátriai osztályán  Karácsonyi Istentiszteletet tartunk a gyülekezet szolgálatával.

-December 19-én kedden, 21-én csütörtökön, és 22-én pénteken lesznek bűnbánati alkalmaink. Az Imaházban délután 16,00 órakor, a Kálvin téri Gyülekezeti Teremben 17,00 órakor. December 20-án szerdán 16,00 órára szeretettel hívunk és várunk mindenkit a Szivárvány Református Óvoda karácsonyi ünnepségére a Nadányi Zoltán Művelődési Házba.

-December 20-án szerdán délelőtt 09,00 órakor a Diószegi Kis István Református Általános iskola diákjai szolgálnak karácsonyi műsorral az Árpád utcai Fényes Ház Idősek Otthonában.

-December 20-án, szerdán délután 16,00 órakor tartja a Nadányi Zoltán Művelődési Központban karácsonyi ünnepségét a Szivárvány Református Óvoda.

-December 21-én csütörtökön érkezik gyülekezetünkbe a Biblia, ami január 1-én indult el a debreceni Nagytemplomból és december 31-én fog oda visszatérni. A Bibliát az Egyházközség Istentisztelet keretében fogadja 10,30 órakor a Templomban, a Diószegi Kis István Református Általános Iskolával és a Szivárvány Református Óvodával együtt

-December 21-én csütörtökön délután 14,00 órakor karácsonyi Istentiszteletet tartunk a

 Mátyás utcai szociális otthonban a gyülekezet szolgálatával.

-December 23-án szombaton 17,00 órakor adventi gyertyagyújtás lesz a Szent István téren, a Baptista Gyülekezet szolgálatával. Igét hirdet: Kiss János baptista lelkipásztor. Az adventi koszorú negyedik gyertyáját meggyújtja: Lisztes Tibor, a Berettyóújfalui Baptista Gyülekezet presbitere. Közreműködik: Tornyi Blanka. Ezt követően szeretetvendégség lesz a főtéren (forró tea, sütemény…).  

-December 24-én, ADVENT IV. vasárnapján az Imaházban délelőtt 09,00 órakor, a Templomban 10,00 órakor, az Árpád utcai Fényes Ház Idősek Otthonában délután 14,00 órakor, a Kórházban 15,30-kor van Istentisztelet.

-December 24-én vasárnap, SZENTESTE DÉLUTÁNJÁN, KARÁCSONYI      ÜNNEPI ISTENTISZTELET  lesz  16,00 órai kezdettel a Templomban, gyermekek, hittanosok, fiatalok, a Szivárvány Református Óvoda, a Diószegi Kis István Református Általános Iskola és a Városi Zeneiskola szolgálatával.

-December 25-én hétfőn, KARÁCSONY ELSŐ NAPJÁN, úrvacsorás Istentiszteletet tartunk az Imaházban 09,00 órakor, a Templomban 10,30 órakor. Délután 14,00 órakor karácsonyi úrvacsorás Istentisztelet lesz az Árpád utcai Fényes Ház Idősek Otthonában a gyülekezet szolgálatával. Ugyanezen a napon délután 15,00 órakor Istentisztelet az Imaházban, 15,30-kor Kórházban.

-December 26-án kedden, KARÁCSONY MÁSNAPJÁN az Imaházban 09,00 órai kezdettel, a  Templomban 10,00 órai kezdettel vannak alkalmaink.

-AZ ESZTENDŐ UTOLSÓ NAPJÁN, vasárnap este 17,00 órakor tartunk hálaadó Istentiszteletet az Imaházban.

-ÚJÉV NAPJÁN,  hétfőn délelőtt az Imaházban 09,00 órától, a Templomban 10,00 órától tartunk hálaadó Istentiszteletet. 

-Januártól péntek délutánonként konfirmációi előkészítőt tartunk.

-Hétfőnként 16,00 órától a város legnépszerűbb iskolai előkészítő foglalkozásai vannak a Diószegi Kis István Református Általános Iskola földszinti tantermeiben, melyekre folyamatosan lehet csatlakozni.

-A VII. Református Bál időpontja 2018. február 10. szombat, Városi Sportcsarnok.

-Egyéb hétközi és hétvégi alkalmaink a megszokott rend szerint lesznek.

-A Magyar Református Szeretetszolgálat csomaggyűjtést szervez Nyilas Misi Karácsonya címmel, hátrányos helyzetű gyerekek számára. „CIPŐS DOBOZBA ZÁRT SZERETET”. Töltsünk meg egy cipős dobozt olyan ajándékokkal, aminek saját gyermekünk is örülne. A dobozon tüntessük fel, hogy milyen korú és nemű gyermeknek szánjuk az ajándékot. A dobozokat december 10. vasárnapig várjuk szeretettel a Berettyóújfalui Református Egyházközség hivatali helyiségébe 08,00 – 12,00-ig,  Kálvin tér 3. sz. alá. Tel.: 06-54-402-619

-A Magyar Református Szeretetszolgálat ebben az esztendőben is megszervezi az élelmiszergyűjtési programot azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak az arra leginkább rászorultaknak, tartós élelmiszerek kiosztásával. Töltsünk együtt reményt SZERETETDOBOZOKBA. Az üres dobozok átvehetőek a Berettyóújfalui Református Egyházközség hivatali helyiségében 08,00 – 12,00-ig, Kálvin tér 3. szám alatt. December 10. vasárnapig várjuk szertetettel azokat megtöltve visszahozni.

-A később érkezett adományokat ünnep előtt beszállítjuk a Magyar Református Szeretetszolgálat debreceni székhelyére.

Minden alkalmunkra szeretettel hívjuk és várjuk Kedves Testvéreinket!

Áldott Karácsonyi Ünnepeket és

Békés, Boldog Új Évet Kívánunk  Kedves Mindnyájuknak!

Az Úr Jézus Krisztus kegyelme legyen és maradjon továbbra is velünk!

Áldáskívánással 2017. Adventjén, a Berettyóújfalui Református Egyházközség.

www.reformatusbujfalu.hu       www.dioszegi-refi.hu

 
< Előző   Következő >